25 godina datacola

Avto fokus

Vrhunsko čistilno sredstvo Datafuel podjetja Datacol iz goriva odstranjuje vodo in umazanijo ter varuje motor. Čistilci Datafuel vsebujejo tudi mazivo!

25 godina datacola

25 let Datacola

Praznovali smo 25- obletnico Datacola

Datacol čistači

Nova tehnična video predstavitev Datacolovih čistilcev

Da bi vam čim bolj jasno razložili nujnost in namen uporabe naših čistilcev sistema za gorivo, smo naredili nov video, kjer je vse razloženo v najmanjših podrobnostih! Poglejte!

PlayPlay
ženidba sa mehaničarem

Net.hr: Ne dovolite si, da se "poročite" z mehanikom

Ne spravljajte se v situacijo, ko je za DATACOL prepozno!

oldtimeri

Težave s oldtimer vozili zaradi uporabe neosvinčenega bencina

Prispevek v reviji Oldtimer Club

aditivi

Kaj so aditivi in za kaj se uporabljajo?

Vsi smo že slišali o dodatkih za gorivo in motorje, kakšna je njihova funkcija in po čem je Datacol poseben, poglejte v prilogi

yachts croatia

Yachts Croatia: Priprava motorja na zimo

Zmogljivi, tihi in varčni motorji Zelo so napredovali. Tudi ko gre za zanesljivost, pripomb skoraj ni, a previdnosti nikoli ni dovolj, saj umazanija, alge in voda se skrivajo povsod!

mehanika

S kemijo popravljati mehaniko

TV priloga o izdelkih Datacol v TV Automagazin

PlayPlay
Bartog

Od sedaj lahko Datacol izdelke kupite na Bartog spletni trgovini.

Hitro in enostavno naročite Vaše Datacol premium aditive.

previous arrow
next arrow

LUBRIDAT CLEANER

čistilo za oljni sistem

Čistilec mazalnega vezja DATACOL je inovativen izdelek, posebej zasnovan za raztapljanje usedlin, ki se tvorijo v celotnem sistemu mazanja. Temeljito čiščenje tega vezja vodi k ponovni vzpostavitvi optimalnih vrednosti tlaka olja, s čimer se prepreči zagozdenje ventilov, udarcev v glavo motorja in normalizaciji stiskanja. Optimalno mazanje mehanskih delov vodi k obnovi moči in odziva motorja s posledičnim zmanjšanjem izpušnih plinov. Ta izdelek je mešanica sintetičnih aktivnih snovi, topil in dodatkov, ki so popolnoma združljivi z vsemi vrstami olja na trgu (mineralnim, sintetičnimi in mešanimi) in z vsemi motorji, ki so trenutno nameščeni na vozilih (2T, 4T, bencinski, dizel, na utekočinjeni naftni plin in metan).

Kaj je: gre za čistilo za mazivni krog vseh vrst bencinskih, dizelskih, na naftni plin in metanskih motorjev.

Kje: izdelek morate vliti neposredno v mazivni krog skupaj z oljem.

Kdaj: ob redni menjavi olja ali po potrebi.

Odmerek: 300 ml na 5 litrov olja – 600 ml na 10 litrov olja – 900/1000 ml na 15 litrov olja

Način uporabe: pred menjavo olja segrejte motor na temperaturo in izdelek vlijte v sistem za mazanje. Motor za približno 1 minuto zaženite do približno 2500/3000 vrtljajev in ga pustite delovati približno 15 minut. Izpraznite celoten sistem mazanja in zamenjajte filter za olje.

Prednosti: z obnavljanjem pravilnega tlaka olja, temeljitim čiščenjem batnih obročev in vseh mazalnih vodov, je motorju zagotovljeno optimalno mazanje, ki omogoča, da olje doseže vse mehanske dele. To vodi do tišjega motorja, boljšega mazanja in posledično manj izpostavljenosti nenavadni obrabi in okvaram. Še posebej priporočljivo za motorje s FAP ali Dpf v primerih, ko je v sistemu za mazanje prisotno dizelsko gorivo (zvišanje ravni istega).

Z350312

Čistilo za oljni sistem