25 godina datacola

Avto fokus

Vrhunsko čistilno sredstvo Datafuel podjetja Datacol iz goriva odstranjuje vodo in umazanijo ter varuje motor. Čistilci Datafuel vsebujejo tudi mazivo!

25 godina datacola

25 let Datacola

Praznovali smo 25- obletnico Datacola

Datacol čistači

Nova tehnična video predstavitev Datacolovih čistilcev

Da bi vam čim bolj jasno razložili nujnost in namen uporabe naših čistilcev sistema za gorivo, smo naredili nov video, kjer je vse razloženo v najmanjših podrobnostih! Poglejte!

PlayPlay
ženidba sa mehaničarem

Net.hr: Ne dovolite si, da se "poročite" z mehanikom

Ne spravljajte se v situacijo, ko je za DATACOL prepozno!

oldtimeri

Težave s oldtimer vozili zaradi uporabe neosvinčenega bencina

Prispevek v reviji Oldtimer Club

aditivi

Kaj so aditivi in za kaj se uporabljajo?

Vsi smo že slišali o dodatkih za gorivo in motorje, kakšna je njihova funkcija in po čem je Datacol poseben, poglejte v prilogi

yachts croatia

Yachts Croatia: Priprava motorja na zimo

Zmogljivi, tihi in varčni motorji Zelo so napredovali. Tudi ko gre za zanesljivost, pripomb skoraj ni, a previdnosti nikoli ni dovolj, saj umazanija, alge in voda se skrivajo povsod!

mehanika

S kemijo popravljati mehaniko

TV priloga o izdelkih Datacol v TV Automagazin

PlayPlay
Bartog

Od sedaj lahko Datacol izdelke kupite na Bartog spletni trgovini.

Hitro in enostavno naročite Vaše Datacol premium aditive.

previous arrow
next arrow

LUBRIDAT CLEANER

čistilo za oljni sistem

Čistilec oljnega sistema LUBRIDAT je inovativen izdelek, posebej zasnovan za raztapljanje usedlin, ki se tvorijo v celotnem sistemu podmazovanja. Temeljito čiščenje sistema podmazovanja vodi k ponovni vzpostavitvi optimalnega pritiska olja, s čimer se zmanjša mehanska obraba. Prepreči zagozdenje ventilov, odstrani ostanke pri batnih obročkih in vzpostavi kompresijo. Optimalno podmazovanje mehanskih delov vodi k obnovi moči in odzivnosti motorja, posledično se zmanjšajo tudi izpusti. Ta izdelek je sestavljen iz mešanice aktivnih sintetičnih snovi, topil in dodatkov, ki so popolnoma združljivi z vsemi vrstami motornih olj na trgu (mineralna, sintetična, 100 % sintetična, ester). Izdelek je prav tako združljiv z vsemi vrstami motorjev (2T, 4T, bencinski ali dizelski, na metan ali GPL).

Kaj je: gre za čistilo oljnega sistema vseh vrst motorjev in vseh vrst goriv.

Kje: izdelek se vlije v staro olje, neposredno v oljni sistem.

Kdaj: ob redni menjavi olja ali po potrebi.

Odmerek: vso vsebino plastenke nalijte v sistem za mazanje, ki vsebuje do 5 litrov maziva.

Način uporabe: pred menjavo olja segrejte motor na delovno temperaturo in vsebino vlijte v oljni sistem. Motor nato 1 minuto držite na 2500/3000 vrtljajev in ga v minimumu pustite delovati še cca. 15 min. Po tem obvezno izpraznite celoten oljni sistem in zamenjajte oljni filter.

Prednosti: z obnovitvijo pravilnega pritiska olja, temeljitim čiščenjem batnih obročkov in vseh oljnih kanalov je motorju zagotovljeno optimalno podmazovanje, ki omogoča pravilen pretok olja povsod. To vodi do tišjega delovanja motorja, izboljšanih lastnosti podmazovanja in posledično manjši izpostavljenosti ribanja mehanskih delov in manjši verjetnosti za okvare. Izdelek je še posebej primeren za vozila, opremljena s filtrom DPF, saj se zaradi redčenja olja (mešanja goriva v olje, ki vodi do dviganja nivoja olja) njegova sposobnost zaščite manjša in poveča se količina zapečenih ostankov.

Z350302

Čistilec oljnega sistema