25 godina datacola

Avto fokus

Vrhunsko čistilno sredstvo Datafuel podjetja Datacol iz goriva odstranjuje vodo in umazanijo ter varuje motor. Čistilci Datafuel vsebujejo tudi mazivo!

25 godina datacola

25 let Datacola

Praznovali smo 25- obletnico Datacola

Datacol čistači

Nova tehnična video predstavitev Datacolovih čistilcev

Da bi vam čim bolj jasno razložili nujnost in namen uporabe naših čistilcev sistema za gorivo, smo naredili nov video, kjer je vse razloženo v najmanjših podrobnostih! Poglejte!

PlayPlay
ženidba sa mehaničarem

Net.hr: Ne dovolite si, da se "poročite" z mehanikom

Ne spravljajte se v situacijo, ko je za DATACOL prepozno!

oldtimeri

Težave s oldtimer vozili zaradi uporabe neosvinčenega bencina

Prispevek v reviji Oldtimer Club

aditivi

Kaj so aditivi in za kaj se uporabljajo?

Vsi smo že slišali o dodatkih za gorivo in motorje, kakšna je njihova funkcija in po čem je Datacol poseben, poglejte v prilogi

yachts croatia

Yachts Croatia: Priprava motorja na zimo

Zmogljivi, tihi in varčni motorji Zelo so napredovali. Tudi ko gre za zanesljivost, pripomb skoraj ni, a previdnosti nikoli ni dovolj, saj umazanija, alge in voda se skrivajo povsod!

mehanika

S kemijo popravljati mehaniko

TV priloga o izdelkih Datacol v TV Automagazin

PlayPlay
Bartog

Od sedaj lahko Datacol izdelke kupite na Bartog spletni trgovini.

Hitro in enostavno naročite Vaše Datacol premium aditive.

previous arrow
next arrow

KIT DATAFAP

komplet za čišćenje Datafap DPF cleaner

Čistilni komplet DATAFAP DPF je bil zasnovan za nanašanje kemičnega čistila in detergenta, posebej oblikovanega za filtre trdih delcev. Z visoko učinkovitostjo čiščenja in topljenja oblog ne poškodujejo satovja ter ponuja odlično rešitev brez odstranjevanja filtra DPF iz vozila.
Navodila: Na medeninasti kroglični ventil na razpršilcu Datairbrush Z750139 namestite moški hitri spoj, ki je združljiv s komprimiranim zrakom v delavnici. Razpršilno pištolo privijte na konec rumene cevi s posebno obročno matico. Na drugo stran namestite stožčasto pištolo ali posebno cevko na razpršilno pištolo.

Pomembno: vozilo mora biti hladno, filter DPF mora biti hladen!

Način uporabe: Stekleničko najprej napolnite z ustrezno čistilno tekočino Datafapcleaning Z350314. Stekleničko trdno privijte na pokrovček. Preverite, da je ventil zaprt in s hitro spojko priključite cev za stisnjen zrak. Nastavite konico cevke v odvito sondo filtra DPF, potem odprite medeninasti ventil z rdečim ročajem in s stiskom pištole spraznite celotno vsebino v filter DPF.
Izdelek pustite delovati 40 minut.
Na koncu čiščenja zaprite krogelni ventil, odklopite cev za stisnjen zrak in pred odpiranjem izpustite preostali tlak v notranjosti.
Ko je čiščenje končano, postopek ponovite s tekočino za izpiranje Datafaprinsing Z350315 in pustite delovati 10 minut.
Nato zaženite motor v prostem teku in pustite delovati približno 20 minut. Med tem parkrat dvignite obrate in držite med 2000 do 3000 obrati za nekaj minut.
Po tem je priporočljivo nadaljevati s testno vožnjo in nato s prisilno regeneracijo filtra.
Postopek je v celoti zaključen po regeneraciji filtra DPF in rezultati so izmerljivi s programskim testerjem!

Pomembno: razprišlec Datairbrush Z750139 se prši v izpušni sistem prek sonde (senzor tlaka) pred filtrom DPF, oziroma za nekaj milimetrov zrahljate pritrdilno prirobnico pred samim filtrom in razpršite. Celoten cikel čiščenja ni učinkovit, če je DPF filter poškodovan in ali so v filtru prisotna zlitja kovin, ki sestavljajo satovje.

Opozorila: ne uporabljajte Datairbrush za druge snovi ali čistili na osnovi topil. Ne puščajte tekočine za izpiranje Z350314 in Z350315 v razpršilniku Datairbrush za več kot 60 minut, ker to lahko poveča notranji tlak nad 10 barov.

Varnostna navodila: ne uporabljajte Datairbrush za druge snovi ali čistili na osnovi topil. Ne puščajte tekočine za izpiranje Z350314 in Z350315 v razpršilniku Datairbrush za več kot 60 minut, ker to lahko poveča notranji tlak nad 10 barov.

Z350400

Komplet za čišćenje Datafap DPF cleaner