25 godina datacola

Avto fokus

Vrhunsko čistilno sredstvo Datafuel podjetja Datacol iz goriva odstranjuje vodo in umazanijo ter varuje motor. Čistilci Datafuel vsebujejo tudi mazivo!

25 godina datacola

25 let Datacola

Praznovali smo 25- obletnico Datacola

Datacol čistači

Nova tehnična video predstavitev Datacolovih čistilcev

Da bi vam čim bolj jasno razložili nujnost in namen uporabe naših čistilcev sistema za gorivo, smo naredili nov video, kjer je vse razloženo v najmanjših podrobnostih! Poglejte!

PlayPlay
ženidba sa mehaničarem

Net.hr: Ne dovolite si, da se "poročite" z mehanikom

Ne spravljajte se v situacijo, ko je za DATACOL prepozno!

oldtimeri

Težave s oldtimer vozili zaradi uporabe neosvinčenega bencina

Prispevek v reviji Oldtimer Club

aditivi

Kaj so aditivi in za kaj se uporabljajo?

Vsi smo že slišali o dodatkih za gorivo in motorje, kakšna je njihova funkcija in po čem je Datacol poseben, poglejte v prilogi

yachts croatia

Yachts Croatia: Priprava motorja na zimo

Zmogljivi, tihi in varčni motorji Zelo so napredovali. Tudi ko gre za zanesljivost, pripomb skoraj ni, a previdnosti nikoli ni dovolj, saj umazanija, alge in voda se skrivajo povsod!

mehanika

S kemijo popravljati mehaniko

TV priloga o izdelkih Datacol v TV Automagazin

PlayPlay
Bartog

Od sedaj lahko Datacol izdelke kupite na Bartog spletni trgovini.

Hitro in enostavno naročite Vaše Datacol premium aditive.

previous arrow
next arrow

KIT DATAFAP

komplet za čišćenje Datafap cleaner

Z350270 Čistilni komplet Datafap je bil zasnovan za nanašanje detergentov, posebej oblikovanih za čiščenje filtrov FAP/Dpf, z uporabo razpršilne pištole Datairbrush Z750139 in priloženih posebnih detergentov, Z350314 in Z350315.

Navodila za montažo: Na medeninasti kroglični ventil na razpršilcu Datairbrush Z750139 namestite moški hitri spoj, ki je združljiv z zračnim sistemom v delavnici.

Razpršilno pištolo privijte na konec rumene cevi s posebno obročno matico. Glede na postopek, ki ga je treba izvesti, namestite stožčasto pištolo ali posebno sondo na razpršilno pištolo.

Način uporabe: Stekleničko napolnite z ustrezno čistilno tekočino, Datafapcleaning Z350314.
Stekleničko trdno privijte na pokrovček.
Preverite, da je medeninasti krogelni ventil zaprt in na hitro spojko priključite cev za stisnjen zrak.
Postopno odprite medeninasti ventil z rdečim ročajem, s katerim boste povišali tlak v cilindru Datairbrush, pri čemer pazite, da ne presežete največjega dovoljenega tlaka 8 barov.
Pritisnite ventil za razprševanje in nanesite detergent: z izklopljenim motorjem in hladnim izpušnim sistemom vbrizgnite približno 0,75/1 l detergenta pred filtrom proti iztoku izpušnega sistema.
Izdelek pustite delovati približno 30/40 minut.
Na koncu čiščenja zaprite krogelni ventil, odklopite cev za stisnjen zrak in pred odpiranjem izpustite preostali tlak v notranjosti.
Ko je čiščenje končano, postopek ponovite s tekočino za izpiranje Z350315, po enakem postopku, in pustite delovati 4/5 minut.
Nato zaženite motor v prostem teku in pustite delovati približno 20 minut.
Po tem obdobju je priporočljivo nadaljevati s prisilno regeneracijo filtra.

Pomembno: Uvedba sonde z nebulizatorjem Datairbrush Z750139 v izpušni sistem se lahko izvede prek tlačnega senzorja pred filtrom za trdne delcev z odklopom cevi za pretok ali, če za nekaj milimetrov zrahljate pritrdilno prirobnico pred samim filtrom. Celoten cikel čiščenja ni učinkovit, če so v filtru prisotna mikro zlitja kovin, ki sestavljajo satne celice.

Opozorila: Na koncu vsake uporabe, preden ga shranite, razpršilec skrbno očistite in posušite.
Ne uporabljajte Datairbrush s čistili na osnovi topil.

Varnostna navodila: Ne puščajte tekočine za izpiranje Z350314 in Z350315 v razpršilniku Datairbrush za več kot 60 minut, ker to lahko poveča notranji tlak nad 10 barov.

Z350400

Komplet za čišćenje Datafap cleaner