25 godina datacola

Avto fokus

Vrhunsko čistilno sredstvo Datafuel podjetja Datacol iz goriva odstranjuje vodo in umazanijo ter varuje motor. Čistilci Datafuel vsebujejo tudi mazivo!

25 godina datacola

25 let Datacola

Praznovali smo 25- obletnico Datacola

Datacol čistači

Nova tehnična video predstavitev Datacolovih čistilcev

Da bi vam čim bolj jasno razložili nujnost in namen uporabe naših čistilcev sistema za gorivo, smo naredili nov video, kjer je vse razloženo v najmanjših podrobnostih! Poglejte!

PlayPlay
ženidba sa mehaničarem

Net.hr: Ne dovolite si, da se "poročite" z mehanikom

Ne spravljajte se v situacijo, ko je za DATACOL prepozno!

oldtimeri

Težave s oldtimer vozili zaradi uporabe neosvinčenega bencina

Prispevek v reviji Oldtimer Club

aditivi

Kaj so aditivi in za kaj se uporabljajo?

Vsi smo že slišali o dodatkih za gorivo in motorje, kakšna je njihova funkcija in po čem je Datacol poseben, poglejte v prilogi

yachts croatia

Yachts Croatia: Priprava motorja na zimo

Zmogljivi, tihi in varčni motorji Zelo so napredovali. Tudi ko gre za zanesljivost, pripomb skoraj ni, a previdnosti nikoli ni dovolj, saj umazanija, alge in voda se skrivajo povsod!

mehanika

S kemijo popravljati mehaniko

TV priloga o izdelkih Datacol v TV Automagazin

PlayPlay
Bartog

Od sedaj lahko Datacol izdelke kupite na Bartog spletni trgovini.

Hitro in enostavno naročite Vaše Datacol premium aditive.

previous arrow
next arrow

DODATEK ZA ADBLUE

AdBlue Aditiv

Aditiv za Adblue je posebej oblikovan dodatek za preprečevanje kristalizacije, torej nastajanja in nabiranja mikro-kristalov tekočine AdBlue (uree) na komponentah sistema SCR. Vmešan v tekočino AdBlue deluje tudi kot topilo, da raztaplja obstoječe kristalizirane obloge.

Lastnosti: Dodatek AdBlue je posebej oblikovan za preprečevanje nastajanja in nabiranja mikro-kristalov sečnine (uree) na komponentah sistema SCR. Čisti sistem SCR (selektivna katalitična redukcija) dizelskih motorjev, predvsem rezervoar AdBlue in injektorje sečnine. Redno dodajanje aditiva AdBlue v rezervoar preprečuje drage okvare in popolno blokiranje tega sistema. Mešalno razmerje 0,25 % aditiva s tekočino AdBlue ne spremeni tehničnih specifikacij standarda ISO-22241; s tem se lahko aditiv uporablja na vseh sistemih, kjer je prisoten AdBlue. Kristali sečnine se lahko pojavijo pri nizki zunanji temperaturi (približno -10º C) ali če temperatura izpušnih plinov ni zadostna za dokončanje redoks reakcije. Ta izdelek raztopi kristale tudi na delih, onesnaženih s kristali sečnine z neposrednim nanosom.

Način uporabe: En odmerek 25 ml dodamo na 10 L AdBlue tekočine. Izdelek se vlije neposredno v rezervoar, ali pa se ga zameša v kantico 10 L skupaj z AdBlujem, nežno premeša in nato vlije v namenski rezervoar.

Kdaj: Redna uporaba – vsako točenje tekočine AdBlue v vozilo. Opomba: višja koncentracija za poskus raztapljanja kristalov naj se izvaja v prisotnosti mehanika ali usposobljenega osebja.

Kako: Zamašek zavrtimo in odmerimo potrebno količino aditiva, nato zamašek ponovno zavrtimo in vlijemo odmerjeno količino glede na potrebe.

Prednosti:
• Preprečuje nastajanje mikro-kristalov sečnine v sistemu SCR.
• Izboljša učinkovitost sistema SCR.
• Zmanjša število vzdrževalnih posegov
• Povečuje odpornost tekočine AdBlue proti zmrzovanju

Z305500

dodatek za adblue rezervoar