Zakaj je dandanes Datacol ključen za zdravje mojega vozila?

Če so današnja goriva čistejša kot kadarkoli prej, zakaj bi jim dodajali aditive?

  Čeprav se tehnologija motorjev z notranjim zgorevanjem od obdobja “Golfa dvojke” do danes ni bistveno spremenila, na potrebo po občasnem dodajanju aditivov močno vplivata dva dejavnika.

Prvi dejavnik: današnji motorji so precej bolj občutljivi na nečistoče kot kadarkoli prej

   S povečevanjem izkoristka zgorevanja so motorji vse bolj varčni. Za tak doseže so luknjice šob, ki razpršujejo gorivo, bistveno manjše, pritisk pa mnogo višji. Od časa “Golfa dvojke” do danes se je površina dizelske šobe zmanjšala kar 4-krat (kot debelina dveh las), pritisk pa je narastel od 2 do 5-krat! Jasno je, da to zahteva brezhibno čistost goriva.

Drugi dejavnik: okoljski standardi spodbujajo nastajanje usedlin

EU obvezuje proizvajalce goriv, da bencinu in dizlu dodajajo biogoriva, pridobljena iz obnovljivih virov. Oznaka E5 ali B7 na ročajih za točenje goriva na bencinskih servisih pomeni, da točite 5% bioetanola ali 7%  biodizla, tako rekoč “koruznega goriva”. Biogorivo ne povsem ustreza zahtevam sodobnih motorjev naših vozil, ker ima dve slabosti: (1) zadržuje več vode; (2) spodbuja nastanek bioloških usedlin alg in plesni. Voda in biološki material povzročata nabiranje rje ali saj na vitalnih delih motorja, kar moti njegovo delovanje, manjša zmogljivost, povzroča neprijeten dim in povzroči nepopravljive poškodbe srca motorja – črpalke, šob, ventilov ali batov.

Datacol preprečuje nastanek teh usedlin!

Slika: nakopičene alge v rezervoarju avtomobila.

Z aditivi Datacol se izognete resnim okvaram motorja s številnimi pomembnimi prednostmi

Datacol učinkovito razgrajuje saje, preprečuje rjavenje in vsebuje biocidne sestavine, ki delujejo proti algam in plesnim. Poleg preprečevanja resnih okvar, aditivi DataFuel prinašajo neposredne prihranke pri porabi goriva, boljšo zmogljivost in življenjsko dobo motorja ter zmanjšujejo onesnaževanje okolja.

Datacol lahko dobite na več načinov!

  Starejše generacije motorjev so bile veliko bolj odporne na nečistoče. Znana je anekdota, da so prebivalci obleganega Sarajeva uporabljali transformatorsko olje za pogon Golfa 2. Kako je danes?

Slabosti biogoriv:

   1. Zadrževanje vode in korozija
   2. Nastajanje bioloških usedlin in saj

Posledice za sodobne motorje:

  – Slabše delovanje
  – Povečano dimljenje,
  – »Cukanje« avta pri nižjih vrtljajih,
  – Zamašene šobe,
  – Uničenje črpalke, ventilov ali batov.

Ukrepajte zdaj!

Obloge na motorju vplivajo na vaše vozilo in okolje!