25 godina datacola

Avto fokus

Vrhunsko čistilno sredstvo Datafuel podjetja Datacol iz goriva odstranjuje vodo in umazanijo ter varuje motor. Čistilci Datafuel vsebujejo tudi mazivo!

25 godina datacola

25 let Datacola

Praznovali smo 25- obletnico Datacola

Datacol čistači

Nova tehnična video predstavitev Datacolovih čistilcev

Da bi vam čim bolj jasno razložili nujnost in namen uporabe naših čistilcev sistema za gorivo, smo naredili nov video, kjer je vse razloženo v najmanjših podrobnostih! Poglejte!

PlayPlay
ženidba sa mehaničarem

Net.hr: Ne dovolite si, da se "poročite" z mehanikom

Ne spravljajte se v situacijo, ko je za DATACOL prepozno!

oldtimeri

Težave s oldtimer vozili zaradi uporabe neosvinčenega bencina

Prispevek v reviji Oldtimer Club

aditivi

Kaj so aditivi in za kaj se uporabljajo?

Vsi smo že slišali o dodatkih za gorivo in motorje, kakšna je njihova funkcija in po čem je Datacol poseben, poglejte v prilogi

yachts croatia

Yachts Croatia: Priprava motorja na zimo

Zmogljivi, tihi in varčni motorji Zelo so napredovali. Tudi ko gre za zanesljivost, pripomb skoraj ni, a previdnosti nikoli ni dovolj, saj umazanija, alge in voda se skrivajo povsod!

mehanika

S kemijo popravljati mehaniko

TV priloga o izdelkih Datacol v TV Automagazin

PlayPlay
Bartog

Od sedaj lahko Datacol izdelke kupite na Bartog spletni trgovini.

Hitro in enostavno naročite Vaše Datacol premium aditive.

previous arrow
next arrow

DATAFUEL

čistilec dizelskega napajanja goriva

Čistilo z mazivom DATAFUEL za čiščenje celotnega sistema dizelskega napajanja goriva, združljiv z vsemi tipi vbrizgavanja: Common-rail (skupni vod), direkten vbrizg s pumpo (Pumpeduse) ter klasične pumpe (Bosch pumpe, itd.). Čistilec je skladen z vsemi vrstami dizelskega goriva. V rezervoarju veže in odstranjuje kondenzirano vodo, po sistemu odstranjuje nečistoče ter umazanijo, preprečuje rjavenje, odstranjuje ostanke lakov, parafinov, alkoholov ter želatinske usedline. Deluje biocidno – proti mikroorganizmom, prisotnih v biodizlu.
Preprečuje pred-zgorevanje dizelskega goriva, drastično zmanjša emisije črnega dima, olajša zagon mrzlega motorja, obnovi moč motorja ter odzivnost, prepreči moteče vibracije. Zmanjša porabo goriva in emisije izpušnih plinov, odpravi neenakomeren prosti tek, izpade vrtljajev pri pospeševanju, izboljša izgorevanje. Podaljšuje življenjsko dobo injektorjev, pumpe goriva, turbine in filtrov izpušnih plinov. Skladen tudi z novimi generacijami motorjev, ki imajo vgrajen SCR sistem (AdBlue). Združljiv z vozili, opremljenimi z DPF FAP filtrom.

Ne vsebuje kerozina. Čistilec je skladen s standardom UNI EN 590.

Kaj je: gre za dodatek k gorivu, ki očisti ter podmaže notranjost sistema vbrizgavanja goriva pri dizelskih motorjih.

Kje: uporablja se lahko na vseh tipih vozil, strojev ali traktorjev, ki koristijo dizelsko gorivo.

Kdaj: po potrebi oz. vsak servisni interval (vsakih 10.000-20.000 km).

Odmerek: odmerek 300 ml se vlije v rezervoar z najmanj 15 litrov goriva ali v nov filter dizla, da bi sprožimo tokokrog.

Način uporabe: odmerek 300 ml se vlije v rezervoar, kjer mora biti najmanj 15 litrov goriva (max. 80 L) ali direktno v nov filter goriva, da sprožimo tokokrog.

Prednosti: preprečuje nabiranje vode in izloči do 3 % vode, ki se zaradi kondenzacije nabere v rezervoarju. Odstranjuje umazanijo in rjo iz celotne napeljave goriva. Prepreči staranje goriva in odstranjuje jedke kisline. Odpravi pojav hrupne črpalke v rezervoarju, čisti in podmazuje celoten dovod goriva. Čisti vbrizgalne injektorje, optimizira delovanje motorja in zmanjša emisije izpušnih plinov.

Z350250

Čistilec dizelskega napajanja goriva