25 godina datacola

Avto fokus

Vrhunsko čistilno sredstvo Datafuel podjetja Datacol iz goriva odstranjuje vodo in umazanijo ter varuje motor. Čistilci Datafuel vsebujejo tudi mazivo!

25 godina datacola

25 let Datacola

Praznovali smo 25- obletnico Datacola

Datacol čistači

Nova tehnična video predstavitev Datacolovih čistilcev

Da bi vam čim bolj jasno razložili nujnost in namen uporabe naših čistilcev sistema za gorivo, smo naredili nov video, kjer je vse razloženo v najmanjših podrobnostih! Poglejte!

PlayPlay
ženidba sa mehaničarem

Net.hr: Ne dovolite si, da se "poročite" z mehanikom

Ne spravljajte se v situacijo, ko je za DATACOL prepozno!

oldtimeri

Težave s oldtimer vozili zaradi uporabe neosvinčenega bencina

Prispevek v reviji Oldtimer Club

aditivi

Kaj so aditivi in za kaj se uporabljajo?

Vsi smo že slišali o dodatkih za gorivo in motorje, kakšna je njihova funkcija in po čem je Datacol poseben, poglejte v prilogi

yachts croatia

Yachts Croatia: Priprava motorja na zimo

Zmogljivi, tihi in varčni motorji Zelo so napredovali. Tudi ko gre za zanesljivost, pripomb skoraj ni, a previdnosti nikoli ni dovolj, saj umazanija, alge in voda se skrivajo povsod!

mehanika

S kemijo popravljati mehaniko

TV priloga o izdelkih Datacol v TV Automagazin

PlayPlay
Bartog

Od sedaj lahko Datacol izdelke kupite na Bartog spletni trgovini.

Hitro in enostavno naročite Vaše Datacol premium aditive.

previous arrow
next arrow

DATAFAPRINSING

tekočina za ispiranje Fap/Dpf

Tekočina za izpiranje filtrov za mikro delce Datacol je posebej zasnovana tekočina za izpiranje filtrov FAP in Dpf , ki se uporablja po uporabi namenskega čistilca Z350314.

Zahvaljujoč svoji kemični formulaciji in načinu nanašanja lahko to čistilo deluje globoko v satju filtrirnega elementa, ki je prisoten znotraj filtrov za trdne delce. Preprosto odstranjuje ostanke ogljika in saj, ki ovirajo normalen prehod izpušnih plinov potem, ko jih je detergent Z350314 odcepil, kar olajša postopek prisilne regeneracije.

Način uporabe: Izdelek je treba nanašati samo in izključno z uporabo ustreznega razpršilnika Datacol Z750139 skupaj z ustrezno čistilno tekočino Z350314.

Po uporabi posebnega čistila in po 30/40 minutah napršite približno 750 ml detergenta na filter za trdne delce (napolnite rezervoar za razprševanje) proti izstopu izpušnega sistema.

Pustite delovati 4/5 minut in nato zaženite motor v prostem teku za približno 20 minut. Na koncu delovanja je priporočljivo izvesti cikel prisilne regeneracije filtra.   

Prednosti:

  • Izjemno hiter poseg, brez potrebe po demontaži
  • Ekonomičnost
  • Izdelek je posebej zasnovan tako, da ne uniči plemenitih kovin, ki so prisotne v filtrih

Pomembno: Vstavitev sonde za nebulizator (Z750139) v izpušni sistem se lahko izvede prek tlačnega senzorja pred filtrom za trdne delce z odklopom cevi za pretok ali tako, da se za nekaj milimetrov zrahljajo pritrdilne prirobnice pred filtrom za delce.

Pozor: Celoten cikel čiščenja ni učinkovit, če pride do mikro zlitja kovin, ki sestavljajo celice satja, ki sestavljajo filter.

Z350315

tekočina za ispiranje Fap/Dpf