25 godina datacola

Avto fokus

Vrhunsko čistilno sredstvo Datafuel podjetja Datacol iz goriva odstranjuje vodo in umazanijo ter varuje motor. Čistilci Datafuel vsebujejo tudi mazivo!

25 godina datacola

25 let Datacola

Praznovali smo 25- obletnico Datacola

Datacol čistači

Nova tehnična video predstavitev Datacolovih čistilcev

Da bi vam čim bolj jasno razložili nujnost in namen uporabe naših čistilcev sistema za gorivo, smo naredili nov video, kjer je vse razloženo v najmanjših podrobnostih! Poglejte!

PlayPlay
ženidba sa mehaničarem

Net.hr: Ne dovolite si, da se "poročite" z mehanikom

Ne spravljajte se v situacijo, ko je za DATACOL prepozno!

oldtimeri

Težave s oldtimer vozili zaradi uporabe neosvinčenega bencina

Prispevek v reviji Oldtimer Club

aditivi

Kaj so aditivi in za kaj se uporabljajo?

Vsi smo že slišali o dodatkih za gorivo in motorje, kakšna je njihova funkcija in po čem je Datacol poseben, poglejte v prilogi

yachts croatia

Yachts Croatia: Priprava motorja na zimo

Zmogljivi, tihi in varčni motorji Zelo so napredovali. Tudi ko gre za zanesljivost, pripomb skoraj ni, a previdnosti nikoli ni dovolj, saj umazanija, alge in voda se skrivajo povsod!

mehanika

S kemijo popravljati mehaniko

TV priloga o izdelkih Datacol v TV Automagazin

PlayPlay
Bartog

Od sedaj lahko Datacol izdelke kupite na Bartog spletni trgovini.

Hitro in enostavno naročite Vaše Datacol premium aditive.

previous arrow
next arrow

DATADISINFECT

dezinfekcijsko sredstvo v razpršilcu

Germicidno razkužilo v razpršilu Datacol je priročno in praktično razkužilo za prostore, notranjosti vozil in površine; odpravlja prisotne mikrobe, glive, bakterije in plesni ter zagotavlja zdravo okolje. Varno in enostavno za uporabo, v 15 minutah zagotovi popolno dezinfekcijo in zmanjša tveganje okužb in alergije. Njegov prijeten vonj pusti občutek čistoče, ki traja več dni. Razkužilo Datacol ne obarva, ne zmoči in ne poškoduje materialov.

Sesteva: 100g izdelka vsebuje

  • Alkil benzil oleil amonijev klorid: 0,100g
  • Orto fenil fenol: 0,020g
  • Sestava eteričnih olja, Izopropil alkohola, koformulanti in polnila do kol.: 100,000g

Dejavnost in čas ukrepanja: Alkil benzil oleil amonijev klorid, povezan z nestrupenim O-fenilfenolom, ki je sinergiran z izopropanolom, presega aktivnost za več kot 100-krat aktivnost Fenola (visoko strupeno in rakotvorno sredstvo, ki je že dolgo predpisano za klinično uporabo) zagotavlja popoln spekter delovanja na:

  • Gram + in gram – ter kislinsko odporne bakterije;
  • Gljive;
  • Virusi.

Pustite delovati vsaj 15 minut

Področja uporabe: Razkuži in odstranjuje vonj predmetov, površin v: domačem okolju, bolniških sobah, učilnicah, ambulantah, toaletnih prostorih, avtomobilih, prikolicah, jahtah. Razkuži in odstranjuje vonj v notranjosti omar, predalov, telefonov, čevljev, čelad, šalov, oblačil, ki jih ni mogoče oprati in vse, kar je potrebno preventivno ali drugače razkužiti. Dezinficira filtre klimatskih sistemov, ne zmoči in ne poškoduje tkanin in materialov. Zagotavlja higienske in sanitarne varnostne pogoje ter odpravlja neželene sovražnike za zdravje. Razpršilec za enkratno uporabo, primeren za hitro in enostavno dezinfekcijsko delovanje v skupnih prostorih: avtomobili, tovornjaki, vozila za prevoz hrane, avtobusi, taksiji, prikolice, čolni itd. Uporablja se tudi za dezinfekcijo domov, pisarn in v industriji. Učinkovitost germicidnega razkužila Datacol je skladna z evropskimi metodami nadzora.

Način uporabe: za dezinfekcijo površin običajnih dimenzij ne pršite več kot 3/4 sekunde. Postopek ponovite le, kadar je to potrebno, in usmerite curek proti območju, ki ga je treba obdelati. Za dezinfekcijo predmetov na splošno je potrebnih le nekaj sekund pršenja na razdalji približno 20 cm. Pustite v stiku 15 minut. Jeklenko postavite na sredino prostora in jo pritisnite do konca, da bi popolno razpršili vsebino (popolno praznjenje).

Dezinfekcija vozila: temeljito očistite površine, ki jih je treba razkužiti. Med nanašanjem ne kadite in pazite, da vžigalnik cigaret ni vstavljen. Odprite vse prostore za shranjevanje v notranjosti vozila in zaprite vsa okna in morebitno streho. Če želite dezinficirati tudi klimatsko napravo, zaženite motor, vklopite klimatsko napravo s funkcijo recirkulacije. Razpršilno steklenico postavite navpično na dno sovoznikovega prostora in do konca potisnite aerosolni ventil, dokler ni popolnoma pripet (to omogoča popolno praznjenje jeklenke brez neposrednega posredovanja upravljavca). Izstopite iz potniške kabine, zaprite in pustite, da izdelek deluje vsaj 15 minut, po tem času odprite vrata in prezračite.

Dezinfekcija notranjih prostorov: med nanašanjem ne kadite, zaprite vrata in okna prostora, ki ga je treba obdelati, in postavite jeklenko v sredino. Potisnite do konca ventil jeklenke, dokler ni popolnoma zaklenjen, da omogočite samodejno odvajanje izdelka. Izstopite iz prostora, zaprite vrata, počakajte, da se izdelek izprazni in ga pustite delovati vsaj 15 minut, nato odprite vrata in okna ter prezračite prostor.

Opozorila: Draži oči, izjemno vnetljiv. Lahko vnetljiv utekočinjen plin.
Škodljivo za vodne organizme, lahko povzroči dolgotrajne škodljive učinke v vodnem okolju.
Posoda pod pritiskom. Vdihavanje hlapov lahko povzroči zaspanost in omotico. Hraniti ločeno od ognja in isker. Hraniti izven dosega otrok.
Ne kaditi.
Vsebuje limonen, ki lahko povzroči alergijsko reakcijo.
Po uporabi ne odvrzite v okolje.

Kontraindikacije: Ugotovljena preobčutljivost za izdelek

Veljavnost: 5 let – z neodprto embalažo

Z440215

Dezinfekcijsko sredstvo v razpršilcu