25 godina datacola

Avto fokus

Vrhunsko čistilno sredstvo Datafuel podjetja Datacol iz goriva odstranjuje vodo in umazanijo ter varuje motor. Čistilci Datafuel vsebujejo tudi mazivo!

25 godina datacola

25 let Datacola

Praznovali smo 25- obletnico Datacola

Datacol čistači

Nova tehnična video predstavitev Datacolovih čistilcev

Da bi vam čim bolj jasno razložili nujnost in namen uporabe naših čistilcev sistema za gorivo, smo naredili nov video, kjer je vse razloženo v najmanjših podrobnostih! Poglejte!

PlayPlay
ženidba sa mehaničarem

Net.hr: Ne dovolite si, da se "poročite" z mehanikom

Ne spravljajte se v situacijo, ko je za DATACOL prepozno!

oldtimeri

Težave s oldtimer vozili zaradi uporabe neosvinčenega bencina

Prispevek v reviji Oldtimer Club

aditivi

Kaj so aditivi in za kaj se uporabljajo?

Vsi smo že slišali o dodatkih za gorivo in motorje, kakšna je njihova funkcija in po čem je Datacol poseben, poglejte v prilogi

yachts croatia

Yachts Croatia: Priprava motorja na zimo

Zmogljivi, tihi in varčni motorji Zelo so napredovali. Tudi ko gre za zanesljivost, pripomb skoraj ni, a previdnosti nikoli ni dovolj, saj umazanija, alge in voda se skrivajo povsod!

mehanika

S kemijo popravljati mehaniko

TV priloga o izdelkih Datacol v TV Automagazin

PlayPlay
Bartog

Od sedaj lahko Datacol izdelke kupite na Bartog spletni trgovini.

Hitro in enostavno naročite Vaše Datacol premium aditive.

previous arrow
next arrow

COOLINGDAT CLEANER

čistilec hladilnega sistema

Čistilec hladilnega kroga DATACOL je inovativen izdelek, posebej zasnovan za varno raztapljanje teh nevarnih ostankov in obnavljanje pravilne delovne temperature ter optimalnega delovanja motorja. Njegovo močno delovanje temelji na kemični preobrazbi kalcija, nevtralizira kisline in hkrati deluje odvajajoče proti maščobam in olji. Ima visoko učinkovitost pri razprševanju blata, ki se tvori znotraj napeljave. Njegova formulacija je uravnotežena tako, da ne poškoduje materialov, ki sestavljajo radiator, vključno z gumo in plastiko, ne vsebuje kislin ali agresivnih solnih raztopin.

Kaj je: je čistilo za hladilni krog vseh vrst motorjev.

Kje: izdelek je treba vliti neposredno v hladilno napeljavo.

Kdaj: pri redni zamenjavi tekočine proti zmrzovanju ali po potrebi.

Koliko
300 ml na 10 litrov tekočine proti zmrzovanju – 600 ml na 20 litrov tekočine proti zmrzovanju – 900/1000 ml na 30 litrov tekočine proti zmrzovanju

Način uporabe: dovedite hladilno tekočino do delovne temperature tako, da vklopite tudi ogrevalno napeljavo, dodajte čistilo in pustite, da motor dela približno 20/30 min. Po tem obdobju sistem popolnoma izpraznite in ga sperite z vodo, nato vzpostavite tokokrog in ga napolnite z mešanico antifriza/nove vode.

Prednosti: Odstranjevanje naslag, ki nastanejo v grelnem/hladilnem sistemu in tvorijo nekakšno oviro, ki preprečuje pravilno odstranjevanje toplote z blokiranjem termostatskih ventilov in nastavitvenih mehanizmov. Z obnovitvijo pravilne delovne temperature motorja se znatno zmanjša obrabo in mehanska obremenitev, ki lahko povzročijo mehanske okvare in večjo porabo goriva.

Z350311

Čistilec hladilnega sistema