25 godina datacola

Avto fokus

Vrhunsko čistilno sredstvo Datafuel podjetja Datacol iz goriva odstranjuje vodo in umazanijo ter varuje motor. Čistilci Datafuel vsebujejo tudi mazivo!

25 godina datacola

25 let Datacola

Praznovali smo 25- obletnico Datacola

Datacol čistači

Nova tehnična video predstavitev Datacolovih čistilcev

Da bi vam čim bolj jasno razložili nujnost in namen uporabe naših čistilcev sistema za gorivo, smo naredili nov video, kjer je vse razloženo v najmanjših podrobnostih! Poglejte!

PlayPlay
ženidba sa mehaničarem

Net.hr: Ne dovolite si, da se "poročite" z mehanikom

Ne spravljajte se v situacijo, ko je za DATACOL prepozno!

oldtimeri

Težave s oldtimer vozili zaradi uporabe neosvinčenega bencina

Prispevek v reviji Oldtimer Club

aditivi

Kaj so aditivi in za kaj se uporabljajo?

Vsi smo že slišali o dodatkih za gorivo in motorje, kakšna je njihova funkcija in po čem je Datacol poseben, poglejte v prilogi

yachts croatia

Yachts Croatia: Priprava motorja na zimo

Zmogljivi, tihi in varčni motorji Zelo so napredovali. Tudi ko gre za zanesljivost, pripomb skoraj ni, a previdnosti nikoli ni dovolj, saj umazanija, alge in voda se skrivajo povsod!

mehanika

S kemijo popravljati mehaniko

TV priloga o izdelkih Datacol v TV Automagazin

PlayPlay
Bartog

Od sedaj lahko Datacol izdelke kupite na Bartog spletni trgovini.

Hitro in enostavno naročite Vaše Datacol premium aditive.

previous arrow
next arrow

CARBONE REMOVE

dekarbonizacijski razpršilec

Dekarbonizacijski sprej, posebej zasnovan za raztapljanje gareža – črne umazanije, ki nastaja kot posledica izgorevanja. Njegova posebna sestava je zasnovana za raztapljanje umazanije, nastale pri izgorevanju na mehanskih delih, izpostavljenih visokim temperaturam (zapečene obloge).

Način uporabe: izdelek se razprši po delu, ki ga želimo očistiti karbonskih oblog. Lahko pustimo delovati dlje časa, v primeru odstranjevanja injektorjev tudi do 180 minut, s tem da občasno razpršimo še malo spreja za doseg prodornega učinka. Ostanke odstranite s krpo, po potrebi s čistilcem zavor DATABRAKE.

Kaj je: gre za razpršilo, sestavljeno iz mešanice posebnih topil, ki lahko raztapljajo karbonske depozite – garež.

Kje: izdelek se lahko uporabi za lažje razstavljanje injektorjev skupnega voda – common raila, za čiščenje notranjosti turbine, EGR ventila, dušilcev sesalnih kanalov in za čiščenje filtrov za trde delce in katalizatorjev.

Kdaj: po potrebi.

Odmerek: izdelek razpršite na dele, ki jih je treba očistiti-odklenite in pustite za potreben čas (tudi do 180 minut). Odstranite umazanijo s čistilcem zavor Datacol Z325120 in krpo ali papirjem ustrezne konsistence. Po potrebi postopek ponovite, dokler umazanija ni popolnoma odstranjena.


Prednosti:
• Pomaga pri odstranjevanju injektorjev ali šob iz glave motorja, čiščenje EGR ventila, čiščenje turbine, čiščenje sesalnih kanalov, čiščenje kolektorjev, itd.
• Čisti in raztaplja garež – črno umazanijo, nabrano na izpostavljenih delih kot posledica izgorevanja.
• Učinkovito čiščenje vseh delov brez demontaže, s tem se prihrani veliko časa.

Opozorilo: izdelek uporabimo z ustrezno zaščitno opremo v primerno prezračenem prostoru. Izdelek vsebuje topila, ki lahko načnejo barve ali nekatere vrste plastike.

Z350300

Čistilec karbonskih ostankov v razpršilcu